RUSSIAN

AA-luottoluokitus

Bisnode on myöntänyt ATM Yhtymä Oy:lle AA-tason luottoluokituksen. Kyseessä on seitsenportaisen asteikon toiseksi korkein luokka (Rating). Vain 12 % suomalaisista yrityksistä kuuluu tähän luokkaan ja vain 2,7 % tätä korkeampaan eli parhaaseen luokkaan.

Hankintaa tehtäessä hinnan ohella vähintään yhtä merkittävä taloudellinen kysymys on se, pystyykö tarjoaja toimittamaan sen, minkä lupaa. Onko hyvän tarjouksen tehneellä yrityksellä taloudelliset edellytykset lunastaa lupauksensa?

Tarjouksen tehneen yrityksen taloudellinen tilanne on pystyttävä arvioimaan luotettavasti. Referenssit kertovat omaa viestiään toimitusvarmuudesta ja palvelun tai tuotteen laadusta, mutta parhaan kuvan toimittajan taloudesta antaa ulkopuolisen arvioijan, kuten Bisnoden, tekemä ajantasainen luottoluokitus.

Yrityksen luottoluokitus kuvaa yrityksen kykyä selviytyä taloudellisista velvoitteistaan. AA-tason luottoluokituksen omaavan yrityksen luottokelpoisuus on hyvä ja luottoriski tavanomaista pienempi. Talouden tunnusluvut ovat paremmat kuin mediaaniyrityksellä.